08/12/2015

Korte animatiefilm: Dodoba

Dodoba is een van de acht genomineerden voor de Annie Award voor Beste Studentenfilm. De korte animatiefilm werd gemaakt door vierdejaarsstudent Yon Hui Lee, die afstudeerde aan het California Institute of the Arts.

DodobaIn het dorpje Dodoba wordt de kikker Garo vermoord. Een rode pad, die naast het lijk wordt aangetroffen, draait op voor de vreselijke misdaad. Op het proces probeert hij zich te verdedigen, maar de dorpelingen geloven niet in de onschuld van de vreemde buitenstaander.

De knappe, handgetekende film is een sfeervol eindwerk dat visueel erg duidelijk geïnspireerd werd door de Japanse cultuur en folklore. Qua inhoud – een moordzaak met tegenstrijdige getuigenissen – vertoont de studentenfilm gelijkenissen met Rashomon, een wereldberoemde filmklassieker van de Japanse regisseur Akira Kurosawa.

DodobaOp de Tumblr-pagina van de maker zijn heel wat mooie schetsen te bekijken die gemaakt werden tijdens de preproductie van de tekenfilm (geanimeerd in TVPaint).

Tip: blijf tot na de credits kijken voor een schattige flashback naar de jeugd van het hoofdpersonage.

Korte animatiefilm Dodoba (selecteer Engelse ondertitels via CC)

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk