04/11/2015

Sony zet Hotel Transylvania 3 op de agenda

Hotel Transylvania 2 draait ongeveer vijf weken in de bioscoop, maar heeft nu al meer opgebracht dan zijn voorganger. De wereldwijde teller staat momenteel op 340 miljoen euro, terwijl Hotel Transylvania in totaal zo’n 326 miljoen euro ophaalde.

Poster Hotel Transylvania 2Goed genoeg voor Sony Pictures Animation om aan een tweede vervolg te werken, dus reserveerde de studio alvast een plekje op de kalender: Hotel Transylvania 3 verschijnt in de Amerikaanse zalen op 21 september 2018. Een beetje een vreemde keuze en mogelijk nog niet definitief, want op die datum wordt ook de nieuwe animatiefilm over Scooby-Doo verwacht.

Genndy Tartakovsky, regisseur van de monsterfilms, zal niet terugkeren voor de derde prent. In eerdere interviews gaf hij aan dat twee voldoende is. Daarnaast is hij op dit moment druk met de ontwikkeling van zijn eigen ideeën. Een ervan is Can You Imagine?, een origineel verhaal over ouders die in de fantasie van hun zoontje duiken.

Sony bouwt een heuse film- en tv-franchise rond Hotel Transylvania. Naast een derde animatiefilm wordt ook gewerkt aan een animatieserie over de tienerjaren van Mavis, de dochter van vampier/hoteleigenaar Dracula, en haar monsterlijke vrienden. Die reeks wordt verwacht in 2017.

(Via BOM)

Geplaatst door onder Films