24/11/2015

Korte animatiefilm: Minions – Competition

Net als de twee Despicable Me-films bevat ook de spin-off Minions enkele extraatjes met de gekke, gele wezentjes. Zo maken drie miniavonturen (Competition, Cro Minion en Binky Nelson Unpacified) deel uit van het bonusmateriaal. Het eerste filmpje is alvast online te bekijken.

Minions - CompetitionIn het verhaal van Competition zorgt de eeuwige rivaliteit tussen twee Minions voor de nodige slapstick. Alles is een wedstrijdje voor de personages in het filmpje: proppen papier in de prullenmand werpen, racen met bureaustoelen die opgefokt werden met brandblusapparaten… Zelfs als ze vallen, willen ze nog steeds de eerste zijn.

Leuk detail: In de credits van de korte film, die geregisseerd werd door Kyle Balda (Minions, The Lorax) en Julien Soret, is ook Belgisch talent terug te vinden. Brecht Debaene werkt in Parijs voor topstudio Illumination Mac Guff en was een van de karakteranimators van Competition en Cro Minion. Momenteel is hij bezig met de laatste loodjes van The Secret Life of Pets, een komisch dierenavontuur waarbij hij als lead animator aan het hoofd van een klein team staat.

Korte Minions-film Competition

Trailer voor Minions en drie bonusfilms

Geplaatst door onder België, Films, Kortfilms