08/11/2015

Johnny Depp wordt Sherlock Gnomes

Het is van 2012 geleden dat we over de film schreven, maar achter de schermen blijkt toch nog steeds gewerkt te worden aan Sherlock Gnomes. Dat wordt het vervolg op Gnomeo & Juliet (2011), een animatiefilm die het bekende liefdesverhaal verplaatste naar de wereld van tuindecoraties.

Gnomeo & JulietIn de sequel maken de verliefde personages uit het werk van William Shakespeare kennis met een briljant figuur uit de boeken van Arthur Conan Doyle.

Wanneer verschillende kabouters op mysterieuze wijze uit de Londense tuinen verdwijnen, roepen Gnomeo, Juliet en hun vrienden de hulp in van Sherlock Gnomes om de zaak op te lossen.

Acteur Johnny Depp (Rango, Corpse Bride, Pirates of the Caribbean) zal de stem van detective Sherlock Gnomes inspreken. James McAvoy en Emily Blunt hervatten hun respectieve rollen als Gnomeo en Juliet.

De regie van Gnomeo & Juliet: Sherlock Gnomes is in handen van John Stevenson, die voor DreamWorks de eerste Kung Fu Panda-film regisseerde. Het script wordt geschreven door Ben Zazove (Tooth Fairy 2). Muzikant Elton John, die via zijn studio Rocket Pictures als uitvoerend producent aan de eerste film meewerkte, zal speciaal nieuwe filmmuziek componeren.

Gnomeo & Juliet werd uitgebracht door Touchstone Pictures, het distributiebedrijf dat Walt Disney gebruikt voor films die niet bij hun andere producties thuishoren. In de tweede kabouterprent is Disney al helemaal niet geïnteresseerd, want Sherlock Gnomes wordt nu een samenwerking van Paramount Animation (Rango, The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water) en MGM.

In Amerika verschijnt het resultaat in de bioscoop op 12 januari 2018.

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films