09/11/2015

Korte Ice Age-film: Cosmic Scrat-tastrophe

Enkele dagen geleden deelden we de eerste afbeeldingen van negen nieuwe personages uit Ice Age: Collision Course. Maar in het eerste fragment uit de animatiefilm is alleen het prehistorische mormel Scrat te zien. En zijn nootje.

Ice Age: Collision Course - Cosmic Scrat-tastropheNet als de vorige keer (zie Scrat’s Continental Crack-Up) begint de promotiecampagne voor de nieuwe prent van Blue Sky Studios met een komisch filmpje waarin de eeuwige pechvogel de hoofdrol speelt.

Hoewel de interactie tussen Scrat en de andere dieren altijd erg miniem is en Scrat meer zijn eigen miniavontuur binnen het verhaal beleeft, hebben zijn daden vaak grote gevolgen voor de rest.

In Ice Age 5 moeten de hoofdpersonages hun thuis verlaten wanneer kosmische gebeurtenissen hun wereld bedreigen. Die kosmische gebeurtenissen? De schuld van Scrat, natuurlijk. En zijn nootje.

Ice Age: Cosmic Scrat-tastropheWanneer hij zijn snoepje nietsvermoedend in een ruimteschip begraaft en het toestel per ongeluk activeert, wordt Scrat naar de maan geschoten. In de ruimte zullen zijn dolle fratsen een invloed hebben op het zonnestelsel en de leefwereld van de andere Ice Age-karakters.

Het ruimtelijke uitstapje van Scrat kun je onderaan in dit bericht bekijken. De bijbehorende teaserposter is een parodie op The Martian, een recente bioscoopfilm waarin Matt Damon alleen op Mars strandt.

Het grappige miniavontuur, dat de titel Cosmic Scrat-tastrophe kreeg, draait nu in de Amerikaanse bioscopen voor Blue Sky’s nieuwste animatiefilm The Peanuts Movie. Die film verschijnt bij ons pas in december 2015 in de zalen. Op Ice Age 5 is het wachten tot in juni 2016.

Ice Age: Collision Course – Cosmic Scrat-tastrophe

Geplaatst door onder Films, Kortfilms, Trailers