28/11/2015

Nieuwe animatiefilm Hey Arnold! op komst

Wie in de jaren negentig opgroeide, is ongetwijfeld vertrouwd met Hey Arnold! De populaire, Amerikaanse tekenfilmserie draaide jarenlang op Nickelodeon en tal van andere jeugdzenders.

Hey Arnold!Achter de schermen wordt nu gewerkt aan een nieuwe tv-film rond hoofdpersonage Arnold (de jongen met een hoofd als een rugbybal), zijn beste vriend Gerald, de bazige meid Helga (die stiekem verliefd is op Arnold) en opa Phil en oma Gertie (bij wie Arnold woont).

Over de inhoud zijn momenteel weinig details bekend, maar de film zou de draad weer opvatten waar de tv-serie ophield. Ook zou het verhaal verklaren wat er gebeurd is met Arnolds ouders. In de reeks waren zij dokters die nooit terugkwamen toen ze naar een missie in het buitenland vlogen.

Hey Arnold! The MovieVan Hey Arnold! (1996 – 2004) werden honderd afleveringen gemaakt, gespreid over vijf seizoenen. In 2002 verscheen Hey Arnold! The Movie, waarin de vrienden hun geliefde buurt moeten beschermen tegen een makelaar die alles wil slopen om er een grote supermarkt te bouwen.

Craig Bartlett, bedenker van de tv-serie, werkt aan de nieuwe prent mee als schrijver en uitvoerend producent.

De film is mogelijk het begin van een grote reeks ‘vernieuwingsprojecten’. Onder de noemer The Splat is Nickelodeon in Amerika onlangs gestart met de heruitzending van allerlei oude, klassieke tekenfilmseries zoals Doug, Ren & Stimpy, CatDog en Rugrats.

Intro voor Hey Arnold!

(Via TheWrap)

Geplaatst door onder Films, Series