15/11/2015

Verfilming van The Willoughbys gepland

De Canadese animatiestudio Bron Studios, waar momenteel hard aan de eerste animatiefilm Henchmen wordt gewerkt, heeft de filmrechten aangekocht van The Willoughbys. Dat is een komisch kinderboek van de Amerikaanse schrijfster Lois Lowry (The Giver).

Cover The Willoughbys (Lois Lowry)Het verhaal draait om de vier kinderen van de ouderwetse familie Willoughby: de bazige, oudste jongen Timothy, de identieke tweeling Barnaby A en Barnaby B en het bedeesde, jonge meisje Jane.

De vervelende, egoïstische ouders zijn helaas niet dol op hun nageslacht – en dat gevoel is wederzijds. Vader en moeder smeden een gemeen plan en besluiten om hun vier bloedjes achter te laten bij een nanny.  Gelukkig blijken de kinderen erg vindingrijk en zullen ze zelf voor een goed gezin zorgen en het gedroomde happy end dat ze verdienen.

Adam Wood, die de prent zal regisseren, schrijft het script van de verfilming samen met Kris Pearn.

Wood werkte als animator voor Pixar aan hits als Toy Story 2, Finding Nemo en Monsters Inc. Bij Sony was Pearn regisseur van Cloudy with a Chance of Meatballs 2. Daarnaast werkte hij als storyboard artist aan Hotel Transylvania, Arthur Christmas en Shaun the Sheep Movie. De preproductie van de animatiefilm is alvast gestart. Een releasedatum is er nog niet.

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder Films