22/10/2015

Fijne teaser voor The Big Bad Fox

Benjamin Renner, een van de regisseurs van de knappe tekenfilm Ernest & Celestine, werkt aan enkele nieuwe animatiefilms. Het gaat om The Big Bad Fox and Other Tales: drie tv-specials waarin dieren met menselijke trekjes de hoofdrol vertolken.

The Big Bad FoxThe Big Bad Fox (Le Grand Méchant Renard) draait om een jonge, onhandige vos die steeds verslagen wordt door zijn prooi: een driftige kip. Op een dag besluit hij om drie eieren te stelen en de kuikens op te voeden tot ze lekker mals genoeg zijn om op te eten. Al gauw beseft hij dat het niet eenvoudig is om zowel ouder als carnivoor te spelen.

A Baby to Deliver (Un bébé à livrer) volgt een ooievaar die op weg is om een baby te bezorgen bij enkele mensen. Voor ze haar doel kan bereiken, crasht ze in een boerderij. Omdat ze een gebroken vleugel en geen andere keus heeft, moet ze op een idioot konijn, een domme eend en een nors varken vertrouwen om het tengere wezentje af te leveren bij de ouders.

A Perfect Christmas (Benjamin Renner)A Perfect Christmas (Un Noël parfait) speelt zich af op kerstavond. Een naïef konijn en een eend vernielen per ongeluk een plastieken kerstversiering. Omdat ze denken dat ze de echte Kerstman hebben vermoord, beginnen ze aan de waanzinnige uitdaging om hem te vervangen en alle brave kinderen cadeautjes te geven.

De komische dierenverhalen werd eerder uitgegeven, maar dan in stripvorm. Een deel ervan is alvast online te bewonderen: ter promotie van The Big Bad Fox werd een interactieve strip gemaakt en het kerstverhaal is in 18 delen op de blog van Renner te bewonderen. Allebei in het Frans, maar dankzij de toffe tekeningen heel goed te volgen. Een aanrader!

The Big Bad Fox (Benjamin Renner)Producent Didier Brunner van de Franse studio Folivari kwam de veelbelovende tekenfilms in september voorstellen op Cartoon Forum in Toulouse. De bedoeling is om drie tv-specials van een half uur te maken die geschikt zijn voor kinderen vanaf zes jaar (en hun familie). De grappige, handgetekende animaties worden geschreven en geregisseerd door Benjamin Renner. Canal+ zal de specials in Frankrijk uitzenden. De wereldwijde rechten van de films (die zowel een Franse als Engelse dub krijgen) zijn in handen van Superights.

Voor The Big Bad Fox werd een grappige teaser gemaakt, die je onderaan in dit bericht kan bekijken.

Teaser voor The Big Bad Fox

Geplaatst door onder Films, Trailers