02/10/2015

Sony plant Ghostbusters-animatiefilm

Bij Sony wordt hard gewerkt om de Ghostbusters nieuw leven in te blazen. Dat is een populaire bioscoopfilm uit 1984 over een groepje spokenjagers. Enkele jaren later volgden een sequel en twee tekenfilmseries (The Real Ghostbusters en Extreme Ghostbusters).

The Real GhostbustersRegisseur Paul Feig (Bridesmaids, Spy) pakt in de zomer van 2016 uit met een nieuwe prent vol vrouwelijke hoofdpersonages, onder wie de comédiennes Kristen Wiig en Melissa McCarthy. Daarnaast wordt onder de noemer Ghost Corps ook nog eens gewerkt aan reboot met een mannelijke cast.

Maar twee liveactionfilms zijn niet genoeg voor de studio, zo blijkt nu. Achter de schermen van Sony Pictures Animation (Hotel Transylvania, Cloudy with a Chance of Meatballs) worden ook plannen gesmeed voor een geanimeerde bioscoopfilm over de bekende figuren. Ivan Reitman, regisseur van de speelfilms uit de jaren tachtig, is als producent aan het project verbonden.

Details zijn schaars, maar het verhaal zou trouw blijven aan de originele films. Centraal staan een groep wetenschappers die samen geestig ongedierte verdelgen en Manhattan met hun fantasievolle gadgets beschermen tegen allerlei paranormale monsters.

Wellicht moet de geplande animatiefilm een nieuwe generatie aanspreken die geen band heeft met de nostalgische, maar ouderwetse Ghostbusters-saga.

Ghostbusters – 1984 vs 2016

(Via Tracking Board)

Geplaatst door onder Films