03/10/2015

Miniheld Antboy krijgt animatieserie

Antboy is een zesdelige boekenreeks van de Deense jeugdschrijver Kenneth Bøgh Andersen. De succesvolle avonturen beperken zich niet tot papieren uitgaven: in 2013 verscheen de liveactionfilm Antboy, gevolgd door Antboy: Revenge of the Red Fury in 2014.

Poster Antboy (2013)Een derde prent voor het witte doek is al in de maak, maar ondertussen zijn er ook plannen voor het kleinere scherm.

Productiehuis Nimbus Film uit Denemarken, dat bij ons vooral bekend is van de volwassen misdaadreeks Bron (The Bridge), heeft zich voorgenomen om een geanimeerde tv-serie over de jonge superheld te maken.

Het verhaal volgt Pelle, een verlegen tiener die werd gebeten door een gemuteerde mier en sindsdien over bovenmenselijke krachten beschikt. Hij kan met gemak een auto optillen, muren opklauteren en door staal heen bijten. Zelfs zijn plas is bijzonder sterk (zie video).

Antboy AnimatedSamen met Wilhelm, een grote fan van superheldenstrips, bestrijdt Antboy de misdaad in zijn dorp. Naast superschurken moet Pelle ook afrekenen met alledaagse uitdagingen zoals huiswerk, klusjes, vriendschap, verliefdheid en puberteit.

Op Cartoon Forum in Toulouse werd Antboy Animated voorgesteld door producent Eva Jakobsen en schrijver Anders Ølholm. Het plan is om 26 afleveringen van 22 minuten te maken, met verhalen die mikken op een doelgroep van 9- tot 11-jarige kinderen. De animatie zou met een mix van 2D- en 3D-technieken gemaakt worden.

In dit bericht vind je de allereerste promotieplaatjes voor de geplande animatieserie. Onderaan kun je de trailer voor de eerste Antboy-film bekijken.

Antboy Animated

Trailer voor jeugdfilm Antboy (2013)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Series