19/10/2015

Knalharde humor in serie Le Bien Chasser

Het jachtseizoen is weer gestart, dus er is geen beter moment om aandacht te besteden aan Le Bien Chasser, een animatieserie die de Franse studio Kawanimation in september kwam voorstellen op Cartoon Forum.

Le Bien ChasserLe Bien Chasser, letterlijk vertaald als ‘Het goede jagen’, volgt enkele weinig intelligente volwassenen die dezelfde passie voor dierenmoord delen. Ze houden van jagen en hebben een clubje opgericht om elkaar allerlei verschillende technieken te leren – ongeacht of ze legaal zijn of niet. Hun onverantwoorde gedrag levert vaak bijzonder gevaarlijke situaties op, maar kinderen leren wel meteen dat ze nooit zonder een fluorescerend jasje in het bos mogen spelen.

De komische tekenfilmserie is bedoeld voor (jonge) volwassenen en steekt de draak met mensen die graag dieren afknallen. In de onderstaande video’s komen allerlei maffe situaties voorbij die het expliciete karakter van de animatieserie illustreren. Dronken mannen wandelen door het bos en schieten op alles wat beweegt. Wanneer ze per ongeluk iemand voor de kop schieten, schuiven ze de schuld snel op enkele verbijsterde padvindertjes.

Le Bien ChasserOok jagen met dynamiet blijkt niet zo eenvoudig wanneer een enthousiaste, maar stomme jachthond de brandende staaf komt terugbrengen naar zijn baasje. En als de creatieve jagers eens een keer mijnen of molotovcocktails willen gebruiken, loopt dat natuurlijk ook volledig uit de hand.

De reeks werd bedacht door Boris Belghiti, die de afleveringen zal schrijven en regisseren met Maxime Paccalet, Pierre Razetto en Dimitri Cohen-Tanugi. Als de makers voldoende financiering vinden, zal de digitaal getekende serie gemaakt worden bij Kawanimation in Parijs, onder leiding van producent Alexis Laffaille.

Le Bien ChasserHet plan is om 13 korte episodes van 3 minuten te maken. De webserie is al enkele jaren in ontwikkeling en als voorproefje hebben de makers alvast twee oude testafleveringen online geplaatst. Je kunt ze bekijken in de onderstaande playlist. Geen kijkvoer voor gevoelige kindertjes, maar wel een knaller als je van zwarte humor houdt.

Om het project een (financieel) duwtje in de rug te geven, is onlangs een crowdfundingcampagne gestart op het Franse Touscoprod. De opbrengst (3.000 euro) willen ze gebruiken voor de scripts, storyboards en nieuwe designs van de personages. Met wat geluk wordt het grappige, geanimeerde resultaat in de loop van 2016 verwacht.

Trailer voor Le Bien Chasser

Twee testafleveringen Le Bien Chasser

Geplaatst door onder Series, Trailers