05/10/2015

Interview werpt verse blik op Sanjay’s Super Team

Sanjay’s Super Team is een erg persoonlijke Pixar-film waarin regisseur Sanjay Patel terugblikt op zijn jeugd. De hele wereld van zijn ouders draaide om hun hindoeïstische goden, iets waar hij zelf als kind niets mee te maken wilde hebben.

Sanjay's Super Team (Pixar)We zien hoe een jonge Sanjay tekenfilms kijkt, tot iets verderop een belletje rinkelt en zijn vader hem uitnodigt om samen te mediteren. Tijdens de saaie ceremonie fantaseert Sanjay over eeuwenoude hindoeversies van The Avengers, met goden die zich een beetje als Amerikaanse superhelden gedragen. In zijn dagdroom ziet Sanjay allerlei dingen waardoor hij de innerlijke wereld van zijn vader beter begrijpt.

The Wall Street Journal sprak onlangs met regisseur Patel en producent Nicole Grindle over de korte animatiefilm. Het interview, dat onderaan te bekijken is, gaat over de Indiase roots van de regisseur, de oorsprong van het intieme verhaal, het universele gevoel van de buitenstaander en meer.

Sanjay's Super Team (Pixar)In de onderstaande video komen ook enkele ongeziene afbeeldingen aan bod. Op de plaatjes in dit bericht zie je Sanjay en zijn vader, net als de hindoegoden Durga (rood), Vishnu (blauw) en Hanuman (geel).

De zeven minuten durende film ging afgelopen zomer in première in Annecy. Het grote publiek krijgt Sanjay’s Super Team te zien als voorfilm bij The Good Dinosaur. Die avonturenfilm wordt bij ons op 25 november 2015 in de bioscoopzalen verwacht.

Interview Sanjay’s Super Team

(Via WSJ en Empire)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films, Interviews, Videos ▾