13/10/2015

Cinekid organiseert masterclass jeugdanimatie

Binnenkort start in Amsterdam de nieuwste editie van Cinekid, een bekend festival waar films voor kinderen centraal staan. Omdat animatiefilms een belangrijke rol spelen in dat aanbod, wordt er een interessante masterclass over het medium georganiseerd.

Cinekid“Hoe kan het succes van het Nederlandse jeugddrama worden ingezet om sterke verhalen te ontwikkelen voor jeugdanimatie? Hoe kunnen live action schrijvers en animatiemakers samen sterke verhalen ontwikkelen vanuit de kracht van het beeld?

De masterclass is een uitwisseling van kennis en vaardigheden tussen animatiemakers en live action scriptschrijvers en filmmakers. Nationale en internationale experts en filmmakers vertellen over de specifieke kenmerken van animatie en scenarioschrijven voor jeugd, en delen hun ervaringen. Cinekid wil met dit programma zowel animatoren als live action scenaristen en filmmakers inspireren die meer willen weten over het schrijven van animatie voor kinderen”, aldus het persbericht.

Munya in MijModerator van dienst is Paul Wells, een Britse scenarioschrijver, regisseur en schrijver van Fundamentals of Animation.

Een van de vele Nederlanders die komen praten over hun ervaringen met het maken van animaties voor een jeugdige doelgroep is Fiona van Heemstra, scenarist van films en series zoals Pim & Pom – Het Grote Avontuur, Kika en Bob en Munya in Mij.

De masterclass pakt uit met drie case studies uit de volgende reeks Nu of Nooit!-films, die volledig in het teken van animatie staat. Die films, waarvan de makers komen vertellen over het schrijfproces, zijn:

  • Kop op! van Job, Joris & Marieke (script, regie en animatie) en Lotte Tabbers (script), geproduceerd door Viking Film voor VPRO.
  • Kip zonder kop van Heleen Suèr (script), Jan-Dirk Bouw (regie) en Aimée de Jongh (animatie), geproduceerd door Submarine voor AVROTROS.
  • TEX van Marc Veerkamp en Tingue Dongelmans (script) en Joost van den Bosch en Erik Verkerk (regie en animatie), geproduceerd door Ka-Ching Cartoons en BosBros voor AVROTROS.

Kaarten reserveren kan via deze website.

Praktische informatie

Vrijdag 23 oktober 2015, van 13.45u tot 16.00u
Westergas Theater, Amsterdam
Voertaal: Engels
Kostprijs: €17,50. Voor studenten is er een voordelig combiticket waarbij je voor €12,50 toegang krijgt tot de voorstelling Heel veel Job, Joris & Marieke en een gratis drankje krijgt op de borrel (zie animatiedag).

Geplaatst door onder Evenementen, Festivals, Nederland