01/10/2015

Nieuwe animatieserie Belle and Sebastian op komst

In 2013 verscheen Belle et Sébastien, een Franse liveactionfilm over een kleine jongen en een grote Pyrenese berghond. De familiefilm won verschillende prijzen en was een succes in de bioscoop. Zoals dat gaat, is een vervolg reeds in de maak, maar achter de schermen wordt ook aan geanimeerde spin-off gewerkt.

Belle and SebastianAan de basis ligt het gelijknamige boek van Cécile Aubry uit 1965. Eind jaren zestig werd ook al een liveactionserie over Belle en Sebastian gemaakt en in de jaren tachtig verscheen een Japanse tekenfilmserie. Zelfs nu nog is er een Schotse band die zich voor de groepsnaam door de twee populaire figuren liet inspireren.

De nieuwe tekenfilmserie speelt zich af in de Alpen. De verhalen draaien om de vriendschap tussen Sebastian en Belle. Hij is een dappere, onstuimige weesjongen en zij is een lieve, gigantische hond die gepest werd vanwege haar grootte. Samen verkennen ze de prachtige natuur, van de bergtoppen tot de valleien, en beleven ze allerlei avonturen met hun vrienden.

Belle and Sebastian werd op Cartoon Forum voorgesteld als een coproductie van de Franse studio Gaumont Animation en de Canadese studio Groupe PVP. Regisseur Lionel François is aan de tv-serie verbonden, met Jean-Philippe Robin als schrijver. De bedoeling is om 52 afleveringen van 13 minuten te maken met digitale, handgetekende animatie.

In dit bericht vind je alvast de eerste promotieplaatjes voor de tekenfilmserie. Ter vergelijking kun je onderaan een aflevering van de oude anime bekijken en de trailer van de recentste bioscoopfilm.

Afbeeldingen nieuwe serie Belle and Sebastian

Aflevering van Belle and Sebastian (1981)

Trailer film Belle and Sebastian (2013)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Series