08/09/2015

Eerste beelden uit reboot Danger Mouse

Zoals we eerder schreven, gaat Danger Mouse nieuwe uitdagingen aan. Het personage uit de cultreeks uit de jaren tachtig ontstond als een parodie op helden zoals James Bond en wordt nu in een nieuw jasje gestoken voor de Britse kinderzender CBBC en onlinetelevisieaanbieder Netflix.

Danger MouseDanger Mouse reist de wereld rond op zoek naar nieuwe missies. De kleine, maar dappere spion neemt het op tegen allerlei schurken en wordt daarvoor bijgestaan door zijn trouwe maatje, de hamster Penfold. In ware 007-stijl beschikt de heldhaftige muis natuurlijk over een grote collectie snufjes om de misdaad te bestrijden.

Slechterik en publiekslieveling Count Duckula – een vampier/eend die later zijn eigen spin-off kreeg – zal ook in de nieuwe reeks voor donkere, gevaarlijke situaties zorgen. De tekenfilmserie werd in Ierland geproduceerd door Boulder Media (The Amazing World of Gumball, Wander Over Yonder).

Danger Mouse (2015)Bekende, Britse acteurs lenen hun stem aan de geanimeerde personages. Stephen Fry is Colonel K, de baas van Danger Mouse, Lena Headey vertolkt de Amerikaanse geheim agente Jeopardy Mouse en John Oliver kruipt in de huid van de slechte, maffe wetenschapper Dr Augustus P Crumhorn III. Alexander Armstrong geeft klank aan Danger Mouse en Kevin Eldon spreekt zijn rechterhand Penfold in. Dave Lamb is de verteller van de animatieserie.

Het resultaat (52 afleveringen van 11 minuten) verschijnt eerst op CBBC en gaat in Engeland in première op 28 september 2015. De rest van de wereld krijgt de serie later in 2016 via Netflix te zien.

Trailers voor Danger Mouse

Geplaatst door onder Series, Trailers