19/09/2015

Knappe trailer voor April and the Extraordinary World

In April and the Extraordinary World (Avril et le monde truqué) pakken regisseurs Christian Desmares en Franck Ekinci uit met een zeldzame mix van handgetekende animatie en een avontuur met steampunkelementen. De fantasievolle wereld is ontworpen door art director Jacques Tardi (striptekenaar Isabelle Avondrood).

Poster April and the Extraordinary WorldHet verhaal speelt zich af in 1941, in een alternatieve versie van Parijs waar twee Eiffeltorens staan en Napoleon V aan de macht is. Moderne technologie is er niet in de vervuilde wereld; de meeste machines werken op steenkool en stoomkracht.

April is een jonge vrouw die alleen woont met haar pratende kat Darwin. Haar vader en moeder waren wetenschappers die, net als heel wat van hun collega’s, op mysterieuze wijze verdwenen. Op een dag maakt ze kennis met Julius, een straatjongen die beweert dat hij haar maffe grootvader kent. Gedreven door de hoop om haar familie terug te zien, begint April aan een spannende reis. Samen met Julius ontdekt ze dat er een gevaarlijke organisatie achter de ontvoeringen zit.

Onderaan in dit bericht vind je de eerste, Franse trailer met veelbelovende beelden uit het geanimeerde avontuur. De tekenfilm is een coproductie van Frankrijk (Je Suis Bien Content, StudioCanal, Tchack), Canada (Kaïbou Production, TouTenKartoon) en België (Need Productions). In de provincie Luik werd gewerkt bij Waooh! (animatie) en Digital Graphics (visual effects en compositing). Enkele maanden geleden won de prent het prestigieuze Kristal voor de Beste Animatiefilm op het beroemde festival in Annecy.

In België verschijnt het resultaat op 4 november 2015 in de bioscoop.

Trailer voor April and the Extraordinary World

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers