23/09/2015

Tip: Seminar over animatiefilms regisseren

Op het Nederlands Film Festival zijn de komende dagen in Utrecht heel wat animatiefilms te bekijken. Meer dan dertig, volgens het programma, maar met uitzondering van Cafard zijn het allemaal korte films.

CafardToch wordt er in Nederland ook aan meerdere avondvullende animatiefilms gewerkt. Daarom organiseert het festival samen met de Dutch Directors Guild en het Nederlands Filmfonds een seminar over de animatiesector in eigen land en daarbuiten.

Verschillende animatiefilmmakers uit Nederland, België, Frankrijk en Denemarken komen vertellen over hun werk als regisseur, wat de verschillen zijn tussen een liveactionfilm en een animatiefilm, de verschillende soorten animatie, en meer interessants over het geanimeerde medium:

“Buitenlandse en Nederlandse animatieregisseurs geven inzicht in hun werkwijze en delen hun ervaringen met het publiek. Er wordt ingegaan op verschillende animatietechnieken en het seminar wordt afgesloten met een ronde tafeldiscussie over de state-of-the-art van de Nederlandse animatieregie en de toekomst van de lange animatiefilm.”

Longway North (Tout en haut du monde)De Nederlandse sprekers zijn Erik van Schaaik (Under the Apple Tree, Pik), Hans Walther (Sprookjesboom de Film), Joost Lieuwma (Paniek!, Uit Huis) en Mascha Halberstad (Munya in Mij, Wild Frontier).

Internationale gasten zijn Jan Bultheel (Cafard), Karsten Kiilerich (The Ugly Duckling and the Me!, Albert) en Rémi Chayé (Long Way North).

Tickets reserveren kan via deze website.

Praktische informatie

Zondag 27 september 2015
Van 12.30u tot 17.00u
TivoliVredenburg, Pandorazaal
Voertaal: Engels en Nederlands
De toegang is gratis voor DDG-leden. Niet-leden kunnen kaartjes kopen voor vijftien euro (inclusief borrel na afloop).

(Foto’s: seminar animatiescenario 2014, Cafard, Long Way North)

Geplaatst door onder Evenementen, Festivals, Nederland