22/09/2015

PES maakt mooie animatie voor Honda

Reclamebureau RPA deed een beroep op stop-motionkunstenaar PES (Fresh Guacamole, Western Spaghetti) om een reclamespotje te regisseren voor de bekende Japanse motorfabrikant Honda.

Honda - Paper (PES)Vier maanden lang werkte een team van animators en illustrators aan duizenden tekeningen die samen de geschiedenis vertellen van de vele voertuigen waar Honda de techniek voor leverde: van bromfietsen en grasmaaiers tot formule 1-wagens en geavanceerde robots.

Helemaal onderaan vind je ook een knappe making-of. Hoewel de commercial tijdens de voorbereiding werd ontwikkeld met behulp van computeranimatie, vond PES het belangrijk dat het eindresultaat volledig met de hand werd gemaakt.

Paper is niet het eerste ‘papier-omdraai-filmpje’ (zie Videogioco uit 2009), maar wel een van de indrukwekkendste dankzij het getalenteerde team en de aandacht voor details – en ongetwijfeld een veel groter budget.

Reclamespot Honda – Paper

Achter de schermen van Honda – Paper

(Via Motionographer)

Geplaatst door onder Commercials