02/09/2015

Gouden Kalf-nominatie voor Under The Apple Tree

Dinsdagavond werden de nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Kalveren, de felbegeerde prijzen die jaarlijks worden uitgereikt op het Nederlands Film Festival.

Under The Apple TreeHet gebeurt niet vaak dat een animatiefilm kans maakt tussen al die ‘echte’ films, maar dit jaar is Under The Apple Tree erin geslaagd. De korte stop-motionfilm van regisseur Erik van Schaaik is een coproductie van Pedri Animation (Nederland) en Beast Animation (België). Enkele maanden geleden werd nog een succesvolle crowdfundingscampagne op touw gezet door de makers.

Under The Apple Tree is een tot in de kleinste details verzorgde animatieproductie, een Gothic stopmotion horrorfilm over broeder- en zusterliefde en over de onwaarschijnlijke relatie tussen priesters, rotte appels, wormen en zombies. Het uitstekend vertelde verhaal is doorspekt met morbide humor, die in alle aspecten terugkomt, zowel in de animatie als in de acteerstemmen en de voice-over, in archaïsch Engels en bijna geheel op rijm. Under The Apple Tree is zeer goed geanimeerd, ziet er prachtig uit en zal ongetwijfeld aanspreken bij een groot internationaal publiek.”

Zo klonk het nominatierapport van de jury voor Korte Film en Televisiedrama. De jury bestaat uit producent Marc Bary, animatieregisseur Hisko Hulsing en regisseur en scenarist Dana Nechushtan. De Gouden Kalveren worden uitgereikt op vrijdag 2 oktober 2015.

Nominaties voor Beste Korte Film

Under The Apple Tree van Erik van Schaaik
Voor Film van Douwe Dijkstra
Een Vrije Dag van Wouter Stoter

Trailer voor Under The Apple Tree

(Via NFF)

Geplaatst door onder Awards, België, Films, Nederland