16/09/2015

Nephtali: Glen Keane animeert ode aan ballet

Sinds zijn vertrek bij Walt Disney blijft animator Glen Keane (The Little Mermaid, Beauty and the Beast, Aladdin, Tarzan) niet stilzitten. Voor Google Spotlight Stories maakte hij de korte film Duet en ook zijn nieuwste creatie staat in het teken van dans.

Nephtali - Glen KeaneVoor de Opera van Parijs maakte Keane een mooie promotiefilm die hulde brengt aan de balletkunst. Inspiratie daarvoor vond hij in de soepele bewegingen van de jonge ballerina Marion Barbeau.

Het resultaat, geregisseerd en geanimeerd door Glen Keane, is een korte animatie waarin de sierlijke bewegingen van een ree vergeleken worden met de gracieuze passen van een danseres. De titel is een verwijzing naar een personage uit de Bijbel: een van de zonen van Jakob, die in Genesis omschreven wordt als een losgelaten hert.

Nephtali van Glen Keane (animatie vanaf 01:52)

Geplaatst door onder Commercials