30/09/2015

Aardman animeert voor eenzame oudjes

Naarmate de bevolking steeds ouder wordt, neemt ook de eenzaamheid toe. Voor bijna vier miljoen ouderen in Engeland is de televisie hun voornaamste gezelschap. Een miljoen inwoners voelt zich naar verluidt vaak eenzaam.

Bristol Ageing BetterElfduizend van hen wonen in Bristol, en daar wil de Britse stad iets aan doen. Bristol Ageing Better werd opgericht, een initiatief waarbij lokale organisaties samenwerken om het leven van oudere mensen aangenamer te maken. Voor het promotiefilmpje dat bij de campagne hoort, werd Aardman Animations ingeschakeld. De bekende studio achter Wallace & Gromit en Shaun the Sheep is niet toevallig in Bristol gelegen.

Aardman maakte een filmpje dat qua opzet erg goed lijkt op de studio’s bekroonde Creature Comforts-filmpjes. Daarbij worden echte interviews voorzien van geanimeerde dierenpersonages. De mix leverde ook dit keer weer een leuk resultaat op, al is er wel een minpuntje. Voor de video werd helaas niet de typische warme stop-motionstijl gebruikt. In plaats daarvan werd de animatie op digitale wijze gecreëerd, wellicht omdat het zo wat goedkoper en sneller te produceren was.

Animatie van Aardman voor Bristol Ageing Better

Geplaatst door onder Commercials