19/08/2015

Trailer voor Nederlandse animatiefilm (Otto)

Het Nederlandse animatietrio Job, Joris & Marieke pakt volgende maand uit met (Otto). Dat is een nieuwe, korte animatiefilm die bij de studio in Utrecht werd geschreven, geregisseerd, geproduceerd en gecomponeerd.

Poster (Otto) - Job, Joris & MariekeBegin dit jaar haalde de Nederlandse studio het wereldnieuws toen hun korte animatiefilm A Single Life genomineerd werd voor een Oscar.

De computerfilm duurt tien minuten en werd geanimeerd door Joris Oprins, Marieke Blaauw en Rik Schutte. Het verhaal gaat over een kinderloze vrouw die het imaginaire vriendje van een meisje steelt. De officiële beschrijving luidt als volgt:

“Een vrouw die geen kinderen kan krijgen steelt het imaginaire vriendje van een klein meisje en houdt dit geheim voor haar man. Terwijl de vrouw van het leven geniet met haar imaginaire kindje, wordt de kloof tussen haar en haar man steeds groter. Wanneer het kleine meisje haar vriendje komt terugeisen, is het de kracht van de verbeelding die iedereen weer samen brengt.”

(Otto) - Job, Joris & Marieke(Otto) is een van de twee animatiefilms die geselecteerd werden voor NTR Kort! De korte film kreeg steun van het Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO Fonds.

Het resultaat beleeft op 14 september 2015 zijn wereldpremière in Canada op het beroemde Toronto International Film Festival. Enkele weken later vindt de Nederlandse première van (Otto) plaats op het Nederlands Filmfestival (29 september 2015 in Utrecht).

Trailer voor (Otto)

Geplaatst door onder Eigen bodem, Films, Nederland, Trailers