11/08/2015

Studio Mir werkt mee aan Big Fish

Studio Mir produceerde de voorbije jaren knappe animaties voor bekende, Amerikaanse tekenfilmseries zoals The Legend of Korra (van Nickelodeon) en The Boondocks (van Adult Swim/Cartoon Network). Daarnaast zit er ook iets voor DreamWorks Animation in de pijplijn.

Da Hai (Big Fish)De getalenteerde studio uit Zuid-Korea werkt sinds kort ook mee aan Da Hai (Big Fish). Dat is een ambitieus project van schrijver en regisseur Liang Xuan en de Chinese animatiestudio B&T. De tekenfilm stond vijf jaar geleden al op onze radar. De productie leek een tijdje ten dode opgeschreven, maar heeft nu met de komst van Studio Mir hopelijk zijn tweede adem gekregen.

Het magische verhaal draait om een meisje dat in de wereld van de goden leeft. Wanneer ze op een dag wordt gered door een gewone jongen, overtreedt ze de regels. Uit dankbaarheid neemt ze zijn ziel, verstopt in een vis, stiekem mee naar de godenwereld. Een daad die natuurlijk voor problemen zal zorgen.

Afgaande op de onderstaande beelden lieten de makers zich inspireren door het fantasievolle werk van hun Japanse buren, want de setting lijkt wat op Spirited Away van Studio Ghibli.

Oude animatietest voor Da Hai (Big Fish)

(Via Catsuka)

Geplaatst door onder Films, Trailers