16/08/2015

Poster voor Disneys nieuwe Jungle Book

Regisseur Jon Favreau (Iron Man) werkt voor Walt Disney aan een nieuwe interpretatie van The Jungle Book. In tegenstelling tot de studio’s tekenfilmklassieker uit 1967 wordt de nieuwe film met 3D-animatie gemaakt.

Artwork The Jungle BookHoewel The Jungle Book volgens de studio onder de categorie van liveactionfilms valt, zal er maar één echte mens in de film te zien zijn en dat is de jongen die Mowgli vertolkt. Alle andere personages zijn dieren en worden met een mix van motion capture en computeranimatie tot leven gebracht. Zij worden ingesproken door bekende namen uit Hollywood (zie vorig bericht).

Sean Bailey (President of Walt Disney Studios Motion Picture Production) omschrijft The Jungle Book als “een van de meest technologisch geavanceerde films ooit gemaakt”. De fotorealistische, geanimeerde dieren zullen er net echt uitzien.

Poster The Jungle Book (Walt Disney)In aanwezigheid van acteurs Neel Sethi (Mowgli), Ben Kingsley (panter Bagheera) en Lupita Nyong’o (wolvin Raksha, de adoptiemoeder van Mowgli) gaf regisseur Favreau het publiek van de D23 Expo in Californië een naar verluidt erg mooi voorsmaakje van de nieuwe film.

De video bevatte heel wat iconische fragmenten, zoals de scène waarin beer Baloo (Bill Murray) het liedje The Bare Necessities zingt en op het water drijft met Mowgli op zijn buik. Ook was in een spannende clip te zien hoe tijger Shere Khan (Idris Elba) op Mowgli jaagt in de jungle. De presentatie eindigde met een glimp van de orang-oetan King Louie (Christoper Walken).

Op dat bewegend beeldmateriaal is het nog even wachten, maar de studio gaf wel een eerste teaserposter vrij. Op de afbeelding prijken Mowgli, Bagheera en de slang Kaa (Scarlett Johansson).

The Jungle Book wordt in april 2016 in de bioscoop verwacht.

Cast The Jungle Book (Walt Disney)

(Via The Wrap)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films