28/08/2015

Plaatjes uit Ultrakort-film Bingo!

Wie bij Pathé gaat kijken naar Ted 2, het vervolg op de komedie over de geanimeerde teddybeer van Family Guy-bedenker Seth MacFarlane, krijgt er gratis de korte tekenfilm Bingo! bij.

Poster Bingo! (Ultrakort 2015)De korte film is de tweede uit de nieuwe Ultrakort-reeks. Dankzij een samenwerking van de bioscoopketen en het Nederlands Filmfonds worden elk jaar vier animatiefilms van eigen bodem gefinancierd en als voorfilm vertoond bij grote publiekstrekkers.

Het verhaal speelt zich af in Avondrood, een treurig verzorgingstehuis waar oudjes het laatste deel van hun leven doorbrengen. De pittige bejaarde Gerda heeft één troost: de wekelijkse bingoavond. Wanneer ze haar kaart bijna vol heeft en een bingoballetje plotseling verdwijnt, start ze een absurde zoektocht.

Bingo! werd geregisseerd door Patrick Schoenmaker en geproduceerd door Daan Velsink (Breinmonster). De korte, handgetekende film werd geanimeerd bij Frame Order, een animatiecollectief in Utrecht.

In dit bericht vind je alvast de poster en enkele mooie plaatjes uit de korte tekenfilm. Meer informatie over de makers vind je op deze website. Op de blog van de regisseur staan ook enkele fijne stukjes artwork.

Afbeeldingen voor Bingo!

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films, Nederland