13/08/2015

Eerste clip uit nieuwe Lion King-film en -serie

Volgend jaar verschijnt The Lion Guard, een gloednieuwe serie van Disney Television Animation die gebaseerd is op de wereldbekende tekenfilm The Lion King (zie aankondiging). Een tv-film zal eerst als introductie dienen.

The Lion GuardHet verhaal speelt zich af in de Afrikaanse savanne en draait om Kion, het tweede kind van Simba en Nala. Hij is de leider van de Lion Guard, een elitegroep met de dapperste en slimste dieren die de taak hebben om het koninkrijk te beschermen. In plaats van een traditioneel team van jonge leeuwen samen te stellen, kiest Kion voor een groep vrienden die hij het geschiktst vindt: de onbevreesde honingdas Bunga, de zelfverzekerde jachtluipaard Fuli, het vriendelijke nijlpaard Beshte en de slimme zilverreiger Ono.

De stemmen worden ingesproken door Rob Lowe (Simba), Gabrielle Union (Nala), Max Charles (Kion), Joshua Rush (Bunga), Diamond White (Fuli), Dusan Brown (Beshte) en Atticus Shaffer (Ono). Twee acteurs uit de tekenfilmklassieker zullen eveneens in de serie te horen zijn: James Earl Jones (Mufasa) en Ernie Sabella (Pumbaa). Overige rollen zijn er voor Eden Riegel (Kiara), Sarah Hyland (Tiifu), Madison Pettis (Zuri), Jeff Bennett (Zazu), Andrew Kishino (Janja), Vargus Mason (Cheezi), Greg Ellis (Mzingo), Khary Payton (Rafiki) en Kevin Schon (Chungu en Timon).

Afbeelding uit The Lion GuardBovenaan in dit bericht vind je een vers plaatje met een goede blik op de jonge hoofdpersonages. Onderaan is een eerste fragment te bekijken, waarin de dappere welp Kion zijn maatje Bunga uit de klauwen van een stel hyena’s probeert te redden.

Voor The Lion Guard in het begin van 2016 wereldwijd van start gaat op Disney Channel en Disney Junior, worden de karakters uit de nieuwe serie in november 2015 geïntroduceerd in de tv-film The Lion Guard: Return of the Roar. Bij Disney worden nog meer karakters uit bioscoopfilms nieuw leven ingeblazen voor het kleine scherm. Zo wordt er gewerkt aan nieuwe reeksen met de populaire personages uit DuckTales en Tangled.

Clip uit The Lion Guard: Return of the Roar

Geplaatst door onder Films, Series, Trailers