07/07/2015

Shaun the Sheep-beelden veroveren Bristol

2015 is het jaar van het schaap en dat wordt heus niet alleen in China gevierd. Stop-motionstudio Aardman Animations bracht een bijzonder leuke film uit over Shaun the Sheep én laat het figuurtje nu ook Bristol inpalmen.

Nick Park - Shaun in the City (Bristol)De Britse stad en thuisbasis van Aardman staat deze zomer helemaal in het teken van het bekende schaap. Van 6 juli tot 31 augustus 2015 loopt Shaun in the City, een expositie waarbij méér dan levensgrote beelden van Shaun verspreid werden over verschillende locaties.

Talloze ontwerpers, kunstenaars en Britse bekenden hebben de beelden op eigen wijze beschilderd. Onder hen ook enkele Aardman-boegbeelden, zoals Shauns bedenker Nick Park (op de tractor op de foto), Peter Lord en Richard Starzak.

Je kan maar liefst zeventig verschillende versies van Shaun the Sheep gaan (be)zoeken. Gelukkig zijn er handige kaarten en een bijbehorende Sheep Spotter-app waarmee je alle beelden van de openluchttentoonstelling kunt opsporen. Er zijn korte, eenvoudige wandelingen uitgestippeld en uitgebreide, pittige fietsroutes die je langs de verschillende Shauns leiden.

Shaun in the City (Bristol)In de zomer van 2013 vond het gelijkaardige Gromit Unleashed plaats. Toen pakte Bristol uit met tachtig versierde versies van de slimme viervoeter uit Wallace & Gromit, eveneens een creatie van Nick Park.

In de lente van 2015 doken eerder vijftig beschilderde Shauns op in Londen. Zij worden samen met de zeventig Shauns uit Bristol verzameld in de tentoonstelling Great Sheep Round Up in september 2015. Nadien worden de unieke sculpturen geveild. De opbrengst ervan gaat naar het kinderziekenhuis van Bristol. Ook worden er miniatuurversies en allerlei souvenirs verkocht.

Meer informatie over Shaun in the City vind je op deze website.

Geplaatst door onder Evenementen