31/07/2015

Patrick Osborne gaat Battling Boy verfilmen

Vorig jaar won Patrick Osborne de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm met Feast, een filmpje dat hij bij Walt Disney maakte. Ondertussen heeft de animator/regisseur de studio verlaten om andere projecten na te streven.

Battling BoyZo werkt hij voor Google aan Pearl, een van de nieuwe Spotlight Stories. De korte 360°-film gaat over een man en zijn dochter. Daarnaast ontwikkelt hij bij Fox een animatiefilm die gebaseerd is op de fantasievolle stripreeks Nimona.

Vandaag raakte bekend dat Osborne eveneens verbonden is aan de adaptatie van Battling Boy. Dat is een avontuurlijke, actievolle graphic novel van de Amerikaanse schrijver en illustrator Paul Pope.

De strip speelt zich af in Arcopolis, een stad die na de dood van superheld en beschermer Haggard West aangevallen wordt door allerlei monsters en demonen. De enige hoop en redding van de stad is Battling Boy, een twaalfjarige halfgod die zich van zijn vader moet bewijzen.

Battling BoyGewapend met een koffer vol magische T-shirts gaat de jongen de strijd aan met de gevaarlijke wezens. Elk shirt bevat een afbeelding van een dier waarvan hij de kracht of intelligentie kan lenen (bijvoorbeeld een vos, olifant, griffioen of tyrannosaurus rex).

Het is momenteel nog niet duidelijk of Battling Boy een volwaardige animatiefilm wordt of een liveactionfilm die enkel animatie gebruikt om de monsters tot leven te brengen. Producenten achter de verfilming zijn Paramount en Plan B Entertainment (het bedrijf van acteur Brad Pitt).

(Via Tracking Board)

Geplaatst door onder Films