03/06/2015

Walt Disney maakt animatieserie van Tangled

Vandaag raakte bekend dat er gewerkt wordt aan een animatieserie die gebaseerd is op Tangled (Rapunzel), de succesvolle animatiefilm van Walt Disney uit 2010.

TangledIn de serie neemt Rapunzel de tijd om haar ouders en de inwoners van Corona beter te leren kennen. Ze ontdekt dat ze nog heel wat moet bijleren voor ze haar koninklijke taken kan vervullen. Daarom stelt Rapunzel haar huwelijk nog even uit en gaat ze op zoek naar nieuwe avonturen – tegen de zin van haar vader, de koning.

De verhalen spelen zich af in de tijd tussen de gebeurtenissen uit de bioscoopfilm Tangled en de komische bruiloft uit de korte animatiefilm Tangled Ever After.

Rapunzel, Flynn Rider (Eugene), kameleon Pascal, paard Maximus en de bandieten uit de Snugly Duckling Pub zijn opnieuw van de partij. Daarnaast duikt ook een nieuw karakter op: Cassandra, een stoere dienstmeid die de vertrouwelinge wordt van Rapunzel.

Disney-serie Tangled (Eugene & Rapunzel)Opvallend is dat flink wat talent uit de film wordt ingeschakeld voor de nieuwe animatieserie. Zo worden de hoofdrollen opnieuw ingesproken door Mandy Moore en Zachary Levi. Ook componist Alan Menken en tekstschrijver Glenn Slater werken mee, net als adviseur Claire Keane (visual development artist van de film). Uitvoerend producenten Chris Sonnenburg en Shane Prigmore zijn respectievelijk als supervising director en creative director aan het tv-project verbonden.

Rechts in dit bericht vind je alvast een eerste promotieplaatje, al liet de studio nog niet weten of de tv-serie met handgetekende animatie wordt gemaakt of met de computer wordt gecreëerd. Kenners zullen trouwens meteen opmerken dat de afbeelding niet klopt met de periode die Disney beschrijft, want in die tijd zou Rapunzel een kort kapsel moeten hebben. Er gebeurt dus vast nog iets magisch…

Het resultaat wordt op Disney Channel verwacht in de loop van 2017. Deze herfst verschijnt The Lion Guard op Disney Junior, een tv-film en bijbehorende animatieserie over de zoon van Simba uit The Lion King.

(Via Variety)

Geplaatst door onder Series