13/06/2015

Veelbelovende teaser voor Long Way North

Long Way North (Tout en Haut du Monde) wordt de eerste avondvullende film van regisseur Rémi Chayé (storyboard artist The Secret of Kells). Het script is geschreven door Claire Paoletti, Patricia Valeix en Fabrice de Costil.

Longway North (Tout en Haut du Monde)Het verhaal speelt zich af in Rusland (Sint-Petersburg, 1892) en draait om Sasha, een jonge meid uit een aristocratische familie. Ze is helemaal in de ban van het avontuurlijke leven van haar grootvader Oloukine, een bekende ontdekkingsreiziger. Hij wilde de Noordpool veroveren, maar keerde nooit terug van zijn expeditie.

De reputatie van Sasha’s grootvader verdwijnt en maakt plaats voor schande. Het arctische schip dat hij ontwierp (de Davaï) kostte bovendien veel geld, waardoor de familie niet alleen veel kritiek moet slikken, maar ook met schuldeisers moet afrekenen. Haar ouders willen Sasha uithuwelijken om haar een beter leven te geven, maar dat is niet naar haar zin. Om de eer van haar familie te herstellen, loopt Sasha weg van huis. Ze reist naar het verre noorden, in de voetstappen van haar grootvader, op zoek naar het beroemde schip en de bemanning.

Longway North (Tout en Haut du Monde)Bovenstaand concept (een sterke, jonge vrouw in een harde mannenwereld) en de knappe tekenstijl maken van Long Way North een veelbelovende animatiefilm. Jarenlang moesten we smullen van de oude pilot, maar nu is eindelijk een eerste teaser opgedoken.

Een Europese coproductie zorgde ervoor dat de handgetekende film tot stand kwam. Zo werkte de Franse animatiestudio 2 Minutes samen met het jonge Nørlum uit Denemarken. Overige coproducenten zijn Sacrebleu Productions, Maybe Movies en France 3 Cinéma.

De wereldpremière vindt deze maand plaats in Frankrijk, waar Long Way North deel uitmaakt van de competitie voor animatiefilms op het festival in Annecy.

Eerste teaser voor Long Way North

(Via Catsuka)

Geplaatst door onder Films, Trailers