27/06/2015

Knappe trailer voor tekenfilm Long Way North

Long Way North (Tout en Haut du Monde) is de eerste avondvullende film van regisseur Rémi Chayé (storyboard artist The Secret of Kells).

Longway North (Tout en Haut du Monde)Het verhaal speelt zich af in Rusland (Sint-Petersburg, 1892) en draait om Sacha, een jonge meid uit een aristocratische familie. Ze is helemaal in de ban van het avontuurlijke leven van haar grootvader Oloukine, een bekende ontdekkingsreiziger. Hij wilde de Noordpool veroveren, maar keerde nooit terug van zijn expeditie.

De reputatie van Sacha’s grootvader verdwijnt en maakt plaats voor schande. Het arctische schip dat hij ontwierp (de Davaï) kostte bovendien veel geld, waardoor de familie niet alleen veel kritiek moet slikken, maar ook met schuldeisers moet afrekenen. Haar ouders willen Sacha uithuwelijken om haar een beter leven te geven, maar dat is niet naar haar zin. Om de eer van haar familie te herstellen, loopt Sacha weg van huis. Ze reist naar het verre noorden, in de voetstappen van haar grootvader, op zoek naar het beruchte schip en de bemanning.

Long Way NorthVerschillende Europese studio’s sloegen de handen ineen. Zo werkte de Franse animatiestudio 2 Minutes samen met het jonge Nørlum uit Denemarken. Overige coproducenten zijn Sacrebleu Productions, Maybe Movies en France 3 Cinéma.

Na de eerste teaser is nu ook een knappe, uitgebreide (en ondertitelde) trailer voor de handgetekende prent verschenen. In Annecy werd Long Way North vorige week bekroond met de publieksprijs voor de beste animatiefilm. Vooral de minimalistische stijl en animatie werden er geprezen.

Of de film in de Nederlandse en Belgische zalen verschijnt is nog niet bekend. Hopelijk – het zou ons niet verbazen – wordt Long Way North binnenkort geselecteerd voor animatiefestivals zoals KLIK! in Amsterdam en Anima in Brussel. Update: In Nederland verschijnt de prent op 10 december in de bios.

Trailer voor Long Way North

(Via Unifrance)

Geplaatst door onder Films, Trailers