01/06/2015

Mooie eerste teaser voor Klaus

The SPA Studios is een Spaanse animatiestudio die werd opgericht door de voormalige Disney-animator Sergio Pablos (Hercules, Tarzan, Treasure Planet). De studio werkte in het verleden mee aan de ontwikkeling van verhalen en karakters voor bekende animatiefilms uit Hollywood, bijvoorbeeld storyboards en karakterdesign voor Despicable Me en Rio. Ook werd er geanimeerd aan Spaanse coproducties zoals Foosball en Nocturna.

Artwork Klaus (Sergio Pablos Animation)De voorbije jaren is de studio druk met het ontwikkelen van originele content, zowel voor eigen producties als voor buitenlandse projecten. Zo werd er een idee bedacht voor Smallfoot, een animatiefilm die Pablos zal regisseren voor Warner Brothers.

Een van de eigen projecten is Klaus, een tekenfilm waarvan nu een eerste voorsmaakje te ontdekken is. De teaser licht alvast een tipje van de sluier op. Het verhaal draait om een man die een postkantoor wil oprichten in een koud en afgelegen dorp. Helaas is hij eigenlijk een postbode avant la lettre. Letterlijk, want hij probeert met veel moeite om de norse, ouderwetse bewoners te overtuigen om brieven te schrijven.

Klaus (Sergio Pablos Animation)Afgaande op het laatste stukje uit de video en de titel van de film, begint het avontuur wanneer hij de werkplaats van de Kerstman ontdekt. (Wellicht iemand waar iedereen brieven naar zal willen schrijven?)

Onderstaande teaser ziet er mooi uit, maar het project – dat omschreven wordt als een handgetekende film met de look van een computeranimatie – is jammer genoeg nog niet in productie. De makers zijn momenteel nog op zoek naar financiering. De Spaanse producenten Antena 3 Films (Tad, The Lost Explorer) en Atresmedia zouden zich wel al aan de prent verbonden hebben.

Klaus wordt deze maand voorgesteld tijdens het Franse festival in Annecy. Sergio Pablos komt er op 18 juni 2015 meer vertellen over zijn studio en de gloednieuwe animatiefilm.

Eerste teaser voor Klaus

Geplaatst door onder Films, Trailers