01/06/2015

STX wil animatiefilm over Uglydolls maken

STX Entertainment is een nieuwe film- en televisiestudio uit Amerika die vorig jaar werd opgericht om de concurrentie aan te gaan met Disney, Universal, Warner Brothers en andere vaste waarden uit Hollywood.

Uglydoll (Wage)Momenteel werkt de studio aan vier liveactionfilms die in de loop van 2015 en 2016 zullen verschijnen, maar de oprichters willen ook de familiemarkt aanboren.

Deze week werd alvast de studio’s eerste geanimeerde film aangekondigd: een avondvullende prent over de Uglydolls.

Dat is de naam van een verzameling speelgoedpoppetjes die werden bedacht door David Horvath en zijn vrouw Sun-Min Kim. Via hun bedrijfje Pretty Ugly veroveren ze de hele wereld met hun lelijke en grappige wezentjes. Vooral Azië is naar verluidt gek op de mormeltjes. Naast de pluchen poppetjes verschenen ook veel afgeleide producten, waaronder kledij, stripverhalen, spelletjes en talloze accessoires.

Details over het verhaal, wie de film zal regisseren of waar de prent (met computeranimatie?) zal worden gemaakt, zijn voorlopig niet bekend.

In 2011 schreven we dat Illumination (Despicable Me, Minions) een optie had genomen op de filmrechten, maar die animatiestudio lijkt nu niet langer aan het project verbonden.

(Via Coming Soon)

Geplaatst door onder Films