10/06/2015

Opvallende trailer voor Adama

Regisseur Simon Rouby maakt binnenkort zijn avondvullende debuut met Adama. Die Franse animatiefilm is geschreven door Julien Lilti en behandelt een zwarte pagina uit de geschiedboeken.

Poster AdamaAdama is een twaalfjarige jongen uit een afgelegen kustdorpje in West-Afrika. Voorbij de duinen is verboden gebied, want volgens de legende leven daar alleen maar oorlogszuchtige geesten.

Wanneer zijn oudere broer Samba op een dag verdwijnt, begint Adama aan een wanhopige zoektocht. Hij ontdekt dat het geen geesten zijn die Samba ontvoerden, maar Europeanen die soldaten komen halen om in de Eerste Wereldoorlog te vechten.

Onderaan in dit bericht vind je de eerste trailer, die laat zien hoe Adama van de woestijn in de loopgraven terechtkomt.

AdamaVoor de film werd een aparte mix van technieken gebruikt: computeranimatie met een ruwe, soms geboetseerde look voor de personages, handgetekende achtergronden en bijzondere ‘poederanimatie’ en experimenten met kleurstoffen voor de speciale effecten (een glimp achter de schermen vind je hier).

De prent is een coproductie van Naïa Productions, Pipangaï Production en France 3 Cinéma. Het resultaat verschijnt op 21 oktober 2015 in de Franse bioscoopzalen, maar is in juni al te zien op het animatiefestival in Annecy als onderdeel van de officiële filmcompetitie.

Eerste trailer voor animatiefilm Adama

(Via Focus On Animation)

Geplaatst door onder Films, Trailers