24/06/2015

Om Nom: animatiefilm Cut the Rope in de maak

Tomb Raider. Doom. Mortal Kombat. Final Fantasy. Prince of Persia. Resident Evil. Max Payne. Street Fighter. Need for Speed. Allemaal bekende games die verfilmd werden. Hoewel weinig van die films écht succesvol waren, zijn studio’s nog steeds erg geïnteresseerd om populaire videospellen naar het witte doek te brengen.

Cut the RopeZo zitten er nieuwe adaptaties in de pijplijn van bestsellers als Hitman, Mass Effect, Warcraft, The Last of Us en Assassin’s Creed. Dat worden voornamelijk liveactionfilms, maar er zijn ook geanimeerde projecten op komst.

Achter de schermen wordt gewerkt aan bioscoopfilms over Sonic, Raving Rabbids, Sly Cooper, Ratchet & Clank en – wellicht het allerbekendste – Angry Birds.

Onverwacht werd afgelopen maand een nieuw project aan dat lijstje toegevoegd: een verfilming van Cut the Rope. Dat is een spelletje waarbij je snoepjes in de mond van een hongerig, maar vooral erg schattig monster probeert te krijgen door touwtjes doormidden te snijden/swipen.

Samen werden de verschillende games ruim 700 miljoen keer gedownload. Eerder verscheen een bijbehorende webserie op YouTube met korte avonturen over het personage. Die reeks lokte eveneens honderden miljoenen kijkers. Voorlopig heet het filmproject Om Nom, niet toevallig ook de naam van het groene figuurtje uit de spelletjes. De oorsprong van het vreemde monstertje komt aan bod in de animatiefilm.

Poster Om Nom The Movie (Cut the Rope)Het verhaal draait om de dertienjarige Evan, een nieuwsgierige jongen die een geheim pakketje opent en daarin een levend, ondeugend experiment vindt. Het kleine, schattige monster heet Om Nom, heeft een onverzadigbare eetlust voor alles wat suiker bevat en zet de hele stad op stelten nu hij vrij is. Evan en zijn zusje Jordan volgen Om Nom en belanden in een groot avontuur. Samen slaan ze op de vlucht voor allerlei agenten, mysterieuze figuren en andere, niet-menselijke wezens die Om Nom willen vangen.

De verfilming wordt met computeranimatie gemaakt, maar zou trouw blijven aan de cartooneske stijl van Cut the Rope. Spelontwikkelaar ZeptoLab (opgericht door een Russische tweeling) slaat daarvoor de handen ineen met Blockade Entertainment, de studio die ook aan de geanimeerde gameverfilmingen van Ratchet & Clank en Sly Cooper werkt. Om Nom wordt in de bioscoop verwacht in het najaar van 2016.

Afspeellijst webserie Om Nom Stories

(Via MarketWired)

Geplaatst door onder Films