03/06/2015

Zo werd de teaser van Hotel Transylvania 2 gemaakt

In maart verscheen de eerste teaser voor Hotel Transylvania 2. Dat is het vervolg op de griezelige komedie van Sony Pictures Animation uit 2012.

Teaserposter Hotel Transylvania 2Dracula maakt zich zorgen dat zijn kleinzoon Dennis niet genoeg kenmerken van een vampier vertoont. Daarom besluit hij om het schattige jochie een echte monsteropleiding te geven.

In een blik achter de schermen laten studio’s meestal zien hoe een animatiefilm gemaakt wordt, maar opvallend is dat Sony een driedelige video uitbracht waarin enkele makers laten zien hoe de teaser – van amper negentig seconden! – tot stand kwam. Een aparte strategie om reclame te maken zonder nieuwe beelden uit de computerprent te delen.

Production designer Mike Kurinsky (deel 1) bespreekt de visuele invloeden van de personages en de objecten, regisseur Genndy Tartakovsky (deel 2) praat over de animatie die speciaal voor de teaser werd gemaakt en niet in de film is te zien, en foley artists Robin Harlan en Sarah Monat (deel 3) demonstreren waar de geluiden vandaan kwamen.

Hotel Transylvania 2 verschijnt in oktober 2015 in Nederland en België.

Making of Hotel Transylvania 2 teaser

Geplaatst door onder Achter de schermen, Films, Trailers