12/06/2015

Fox Animation wil Nimona-strip verfilmen

Nimona is een komische en fantasievolle graphic novel die geschreven en getekend werd door Noelle Stevenson. Wat ooit begon als een webcomic en later als haar scriptie diende, oogstte zo veel succes dat de strip recent werd uitgegeven door HarperCollins.

Cover NimonaHet bijzondere verhaal draait om Nimona, een energieke en ietwat onvoorspelbare jonge vrouw. Ze is een shapeshifter die van gedaante kan verwisselen wanneer ze dat wenst. Het avontuur begint wanneer ze zich als hulpje aanbiedt bij slechterik Lord Ballister Blackheart. Hij is een uitvinder met een robotarm, maar was ooit een heldhaftige ridder. Samen met Nimona wil hij wraak nemen op zijn oude vriend/rivaal Sir Ambrosius Goldenloin en diens Institution of Law Enforcement and Heroics.

De populariteit van Nimona is Fox Animation niet ontgaan, want de studio heeft de filmrechten bemachtigd om het avontuur naar het witte doek te brengen. Niemand minder dan Patrick Osborne is als regisseur aan het project verbonden. Hij won eerder dit jaar een Oscar voor Feast, de korte animatiefilm die hij bij Walt Disney maakte. Het script van de adaptatie wordt verzorgd door Marc Haimes, die zopas LAIKA’s volgende stop-motionfilm schreef (Kubo and the Two Strings).

Stevenson won verschillende prijzen voor Nimona en werd genomineerd voor de prestigieuze Eisner Awards. Ze is eveneens medeauteur van Lumberjanes (een stripreeks waarvan Fox een liveactionfilm wil maken), schrijft mee aan Disneys tekenfilmserie Wander Over Yonder en werkte aan strips voor Marvel en DC Comics.

Nu de strip is uitgegeven, is het volledige werk helaas niet langer online te lezen. Een tiental pagina’s bieden echter wel een mooi voorsmaakje.

Eerste pagina’s uit strip Nimona

(Via THR)

Geplaatst door onder Films