23/06/2015

Eerste details uit Illuminations originele muziekfilm

Volgend jaar brengt Illumination Entertainment voor het eerst twee animatiefilms uit in de bioscoop. Nog sterker is dat het om twee originele projecten gaat die niets te maken hebben met Despicable Me, de Minions of een boek van Dr. Seuss.

Poster The Secret Life of PetsDe eerste film heet The Secret Life of Pets (zie teaser), maar de tweede heeft nog geen titel. Die voorlopig naamloze film wordt het animatiedebuut van Garth Jennings, regisseur van de liveactionfilms The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy en Son of Rambow. Vorig jaar werd het mysterieuze project aangekondigd als ‘een muzikale, geanimeerde komedie over moed, competitie en de juiste toon houden’.

Afgelopen week heeft Illumination-topman Chris Meledandri de eerste details onthuld op het animatiefestival in Annecy. Zo zullen acteurs Matthew McConaughey (Kubo and the Two Strings) en John C. Reilly (Wreck-It Ralph) allebei te horen zijn in de film, die geschreven en geregisseerd wordt door Jennings.

McConaughey vertolkt de rol van de koala Buster, een ondernemende showman en de eigenaar van een theater. Sinds zijn vader hem als kind meenam naar een voorstelling, is hij helemaal betoverd door de magie van het podium. Zijn beste vriend is een zwart schaap, ingesproken door Reilly. Het verhaal volgt Busters problemen met het lege theater en allerlei schuldeisers. Om publiek te lokken en de tent te redden, komt Buster op een idee. Hij wil een wedstrijd voor lokaal zangtalent organiseren, ook al vinden zijn vrienden dat niet origineel omdat zoiets al jaren op tv loopt. De wereld waarin de film zich afspeelt, wordt volledig bevolkt door dieren die zich als mensen gedragen; ze hebben banen en rijden met auto’s.

Chris Meledandri (Illumination Entertainment)Centraal staan de levens van vijf personages die de competitie proberen te winnen. “Stukjes uit wel 85 bekende liedjes zitten in de film verwerkt. Toch gaat het verhaal niet over het winnen van een zangwedstrijd, maar over karakter. Dat is waarom onze films potentie hebben om succesvol te zijn, omdat ze over karakter gaan”, aldus Meledandri.

“De film startte eigenlijk met een blik op de rol van de producent. Buster is iemand die fantastisch entertainment uit het niets creëert. De producenten die ik het meest bewonder, zijn het tegenovergestelde van mij: mensen zoals Janet Healy (producent en spilfiguur bij Illumination), die ongelofelijk optimistisch zijn. Hun positieve kracht en energie zorgt ervoor dat dingen gemaakt worden.”

Illumination is een Amerikaanse studio, maar de animatie wordt in Europa gemaakt. (In 2011 nam Illumination de Franse studio Mac Guff over.) Plannen met Aziatische partners zijn niet uitgesloten in de toekomst, want de evolutie van computeranimatie in China wordt van nabij gevolgd. “We houden de vooruitgang van enkele studio’s nauwlettend in de gaten. De kans bestaat dat we later iets met een van die twee studio’s doen; iets kleins of, wie weet, misschien iets uitgebreiders.”

Op 21 december 2016 draait het muzikale resultaat in de Amerikaanse zalen.

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films