20/06/2015

Drie clips uit Pixars animatiefilm Inside Out

Gisteren ging in Amerika de nieuwste animatiefilm van Pixar in première: Inside Out. Regisseur Pete Docter (Monsters Inc, Up) en coregisseur Ronnie del Carmen kruipen in het hoofd van een meisje en laten zien hoe haar leven wordt geleid door haar gevoelens.

Poster Inside Out (Pixar)In het hoofd van de elfjarige Riley leven vijf emoties. Vanuit dat Hoofdkwartier adviseren de gevoelens de jonge meid bij alledaagse gebeurtenissen. Joy wil Riley gelukkig maken, Fear let op de veiligheid, Anger houdt in de gaten of alles eerlijk verloopt en Disgust zorgt ervoor dat Riley zowel fysiek als sociaal gezond blijft. Alleen Sadness weet niet goed wat ze moet doen, en de anderen kennen haar taak eigenlijk ook niet.

Als Joy en Sadness per ongeluk met enkele belangrijke herinneringen afgezonderd raken in het onderbewustzijn van Riley, moeten ze verschillende vreemde locaties trotseren om weer thuis te raken: Long Term Memory, Imagination Land, Abstract Thought en Dream Productions. Onderweg ontmoeten ze Bing Bong, het maffe, ingebeelde vriendje uit Rileys jeugd.

Inside Out - Islands of PersonalityTer promotie van de animatiefilm zijn nog enkele nieuwe, mooie fragmenten verschenen. De clips laten zien hoe Rileys geheugen en persoonlijkheid ontstaan, hoe moeilijk het voor de andere emoties is om Joy te vervangen en hoe slecht de pizza’s in San Francisco zijn.

De recensies van de Amerikaanse critici (Inside Out scoort 98% op Rotten Tomatoes) scheppen alvast een veelbelovend beeld van de computerprent.

Inside Out – die in de lage landen als Binnenstebuiten verschijnt – draait vanaf 24 juni 2015 in de Belgische bioscopen. De Nederlandse release volgt wat later op 15 juli 2015.

Fragmenten uit Inside Out

Geplaatst door onder Films, Trailers