19/05/2015

Tweede trailer voor gamekomedie Pixels

Regissseur Chris Columbus (Home Alone, Harry Potter) pakt deze zomer uit met een avondvullende verfilming van Pixels, een korte animatiefilm die Patrick Jean maakte als eerbetoon aan nostalgische games.

Poster Pixels (Pac-Man)Sony’s dochterstudio Columbia Pictures ziet Pixels als een actievolle komedie in de stijl van Ghostbusters, maar in plaats van spoken wordt er in Pixels gejaagd op personages uit klassieke videospelletjes. Om iconen als Pac-Man en Donkey Kong tot leven te brengen, werd een mix van live action en computeranimatie gebruikt.

Het avontuur begint wanneer buitenaardse wezens beeldmateriaal van oude videospelletjes als een oorlogsverklaring beschouwen. De aliens vallen daarop de aarde aan, in de vorm van de karakters uit games uit de jaren tachtig. Om de invasie uit de ruimte af te weren, doet de president een beroep op zijn jeugdvriend. Die voormalige gamekampioen, die nu televisies installeert, moet het leger bijstaan. Samen met de Arcaders, een groep volwassen nerds en gamers, neemt hij het op tegen de aliens in een heftige strijd om de planeet.

Onderaan vind je een verzameling nieuwe beelden uit de bioscoopfilm, waarin de hoofdrollen worden vertolkt door Adam Sandler, Kevin James, Peter Dinklage, Josh Gad en Michelle Monaghan.

Pixels wordt in de Belgische zalen verwacht op 29 juli 2015. De release in Nederland volgt wat later op 20 augustus 2015.

Tweede trailer voor Pixels

Geplaatst door onder Films, Trailers