13/05/2015

Eerste beelden uit The Magic Mountain

The Magic Mountain is het nieuwste project van de Roemeense regisseuse Anca Damian. Zoals we vorig jaar schreven, wordt het de tweede prent uit haar geplande trilogie over het leven en de dood van echte helden. Haar eerste film, Crulic – The Path to Beyond (2011), viel verschillende keren in de prijzen, onder meer in Brussel (Anima) en Frankrijk (Annecy).

Poster The Magic MountainHet hoofdpersonage van de nieuwe film is Adam Jacek Winkler (1937-2002), die door de filmmakers werd omschreven als een “Don Quichot van de twintigste eeuw”.

Winkler was een Poolse fotograaf, bergbeklimmer, kunstenaar en idealist die in de jaren tachtig naar Afghanistan reisde om met het leger mee te vechten tegen de Sovjet-Unie. Iemand die droomde van een betere wereld, zelfs als het zijn eigen leven zou kosten. Zo beklom hij ooit de Mont Blanc om er een grote vlag neer te planten. Op die vlag stond het woord solidariteit, als teken van medeleven met het Afghaanse volk.

Net als Crulic wordt The Magic Mountain een geanimeerde documentaire die bedoeld is voor een volwassen publiek. Er wordt opnieuw een mix van verschillende technieken gebruikt: handgetekende animatie, cut-out en rotoscopie. In de animatie worden stukjes live action verwerkt, beeldmateriaal uit Winklers persoonlijke archief (foto’s, video’s en schetsen). Het script schreef de regisseuse Damian samen met Anna Winkler, vermoedelijk een familielid van het hoofdpersonage.

The Magic MountainZonder bovenstaande informatie ontdek je niets over het verhaal in de eerste trailer, maar de onderstaande video werpt wel al een goede blik op de verschillende stijlen in de film. Een van de animators die aan het project meewerkt is de Bulgaar Theodore Ushev, wiens korte animatiefilm Gloria Victoria (2013) op de shortlist stond voor een Oscar. The Magic Mountain is een Europese coproductie van Aparte Film (Roemenië), Arizona Production (Frankrijk) en Filmograf (Polen).

Frankrijk krijgt de wereldpremière van het resultaat. The Magic Mountain wordt op 17 juni 2015 vertoond op het animatiefilmfestival in Annecy.

Eerste trailer voor The Magic Mountain

(Via AnimationMagazine)

Geplaatst door onder Films, Trailers