03/05/2015

Trailer onthult eerste beelden uit Sabogal

Sabogal is een geanimeerde bioscoopfilm van de regisseurs Juan José Lozano (ook de scriptschrijver) en Sergio Mejía. Het is een van de zeldzame animatiefilms uit Colombia en ’s lands eerste die met een mix van moderne technieken is gemaakt.

Poster SabogalHet project werd geproduceerd in Bogota bij 3da2 Animation Studios en verscheen eerst als een serie van dertien afleveringen, maar is zopas ook opnieuw gemonteerd en ingekort tot een avondvullende prent.

Om Sabogal te maken werd een combinatie gebruikt van motion capture (een techniek waarbij opnames van acteurs verwerkt worden tot digitale, manipuleerbare modellen) en 3D-animatie, waarvoor de makers de gratis software Blender hanteerden. Daarnaast bevat de hybridefilm ook stukjes live action (archiefmateriaal van echte gebeurtenissen). Het duistere, gestileerde resultaat werd geïnspireerd door stripboeken en films noirs.

Sabogal (3da2 Animation Studios)De animatiefilm draait om problemen waar wel meer Zuid-Amerikaanse landen met te kampen hebben: corruptie, misdaad, geweld en sociale ongelijkheid. Het verhaal speelt zich af in het huidige Colombia en draait om Fernando Sabogal, een advocaat en mensenrechtenactivist. Hij doet onderzoek naar verschillende criminelen en brengt zo zijn eigen leven in gevaar. Toch wil Sabogal zijn hardnekkige zoektocht naar gerechtigheid niet staken.

Het resultaat gaat straks in première in Frankrijk, waar Sabogal deel uitmaakt van de filmcompetitie van het animatiefestival in Annecy (15 – 20 juni 2015).

Trailer voor Sabogal

Making-of Sabogal

(Via BlenderNation)

Geplaatst door onder Films, Trailers