31/05/2015

Nieuwe details en stemacteurs voor Henchmen

Vorig jaar raakte bekend dat er bij Bron Studios gewerkt wordt aan Henchmen. De Canadese studio’s eerste animatiefilm wordt het regiedebuut van Adam Wood, een animator die voor Pixar aan films werkte zoals Toy Story 2, Monsters Inc en Finding Nemo.

Teaserposter HenchmenZopas werden de namen onthuld van de acteurs die een stem lenen aan de personages. Samen met de voice cast bracht de studio ook een verse plotbeschrijving naar buiten:

Henchmen speelt zich af in een geheime wereld vol superschurken, snode plannen en werelddominantie. Maar ook daar moet iemand het vuilnis buitenzetten. Wanneer de nieuwe rekruut Lester (Thomas Middleditch) zich aansluit bij de Union of Evil, wordt hij toegewezen aan een zootje ongeregeld. Samen met de andere hulpjes Stew (Craig Robinson) en Jane (Jane Krakowski) wordt Lester opgeleid door de voormalige handlanger Hank (James Marsden). Wanneer ze een klus voor The Gluttonator (Will Sasso) overleven, moeten ze de Vault of Villainy bewaken. Daar steelt Lester het ultieme wapen: een bijzonder krachtig kostuum.

Henchmen: Ill SuitedOndertussen staan de gemene Baron Blackout (Alfred Molina) en zijn eersteklas handlanger Biff (Rob Riggle) op het punt om hun aartsvijand Captain Superior (Nathan Fillion) te verslaan en over de hele wereld te heersen. Om Lester en zijn te team te redden en zijn geliefde vriendin Jolene (Rosario Dawson) te beschermen, zit er voor Hank niets anders op dan zijn ‘neem geen risico’-principes overboord te gooien. Zelfs als hij daarvoor iets moet worden wat hij haat: een held.

Als voorproefje werd Ill Suited gemaakt, een korte, explosieve film die de wereld van Henchmen introduceert. Oorspronkelijk zou Will Ferrells bedrijfje Gary Sanchez Productions meewerken aan de animatiefilm, maar dat is niet langer het geval. Het resultaat wordt in de bioscoop verwacht in 2016.

Henchmen-teaser Ill Suited

(Via Deadline en AWN)

Geplaatst door onder Films