30/05/2015

Ankama brengt Mutafukaz uit in 2017

Mutafukaz wordt de tweede animatiefilm van Ankama en zal over twee jaar klaar zijn. Dat liet de Franse studio weten op het Filmfestival van Cannes. Het project is al sinds 2011 in ontwikkeling, maar zal in 2017 eindelijk in de bioscoop verschijnen.

MutafukazVoor de handgetekende animatiefilm ging de Parijse multimediastudio een samenwerking aan met het bekende Studio 4°C, de Japanse animatiestudio achter bekende films als Memories, Steamboy, Tekkonkinkreet en de Berserk-trilogie.

Aan de basis van de Mutafukaz-film ligt de gelijknamige stripreeks die een creatie is van Run (het pseudoniem van de Franse illustrator Guillaume Renard) en wordt uitgegeven door Ankama.

Het futuristische, actievolle verhaal van Mutafukaz speelt zich af in Dark Meat City en volgt de belevenissen van Angelino, een nietsnut die na een ongeluk met zijn scooter betrokken raakt bij een duister complot en plotseling over bijzondere krachten beschikt.

Eerste plaatjes uit Mutafukaz

DOFUS – Book 1: Julith

DOFUS - Book 1: JulithAnkama is vooral bekend van de online Dofus-games. De studio’s allereerste animatiefilm wordt niet toevallig een avontuur dat in hetzelfde, fantasievolle universum plaatsvindt.

Dofus – Book 1: Julith wordt in februari 2016 in de Franse zalen uitgebracht. De eerste teasers en meer informatie over die tekenfilm vind je in ons vorige bericht.

(Via Screen Daily en Catsuka)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films