29/05/2015

Eerste blik op animatiefilm Bad Cat

De filmwereld bevat geen tekort aan geanimeerde katten. De meeste zijn lieve beestjes, denk maar aan Garfield, Puss in Boots en Top Cat. Zelfs de ondeugende exemplaren à la Sylvester, Jerry’s rivaal Tom en Gargamels Azrael zijn nog steeds kindvriendelijk. Toch zijn er soms ook expliciete versies die hun schattige soortgenoten doen verbleken, zoals Fritz the Cat.

Kotu Kedi Serafettin - Bad CatBinnenkort springt een kat uit die laatste categorie naar het witte doek. Het hoofdpersonage komt uit Kötü Kedi Şerafettin, een Turkse stripreeks die Bülent Üstün eind jaren negentig begon. In de avonturen heeft de gemene kat Şerafettin bijna op elk plaatje wel een fles drank, een sigaret, een wapen of een paar vrouwenbillen in zijn poten.

Het is niet duidelijk of de filmadaptatie even ongecensureerd wordt als de soms best wel gore strips, maar het resultaat is volgens de makers sowieso wel voor een volwassen publiek bedoeld.

Centraal in de film staan de belevenissen van de brutale en oversekste kat Shero, de zeemeeuw Rifki en de rat Riza. De ongemanierde straatbewoners van een beruchte wijk in Istanboel delen dezelfde interesses: vreten, comazuipen en op vrouwen jagen. Wanneer ze een avondje willen barbecueën, loopt het helemaal uit de hand. Shero ontdekt het bestaan van zijn bastaardzoon Taco en stoot op enkele mensen met snode plannen.

Poster Bad CatIn dit bericht vind je een afbeelding uit een oude strip en enkele promotieplaatjes voor de nieuwe film die nu in de maak is. De poster focust op de rivaliteit tussen Shero en een domme buurtbewoner die vaak in de strips opdook.

Midden op de poster staat zijn menselijke vader. In de strips werd ooit verklaard dat Shero’s moeder (een kat) zwanger werd toen ze nietsvermoedend op een kwakje ging zitten nadat haar baasje (een man) zich had afgetrokken. Nadien werd Shero opgevoed door de agressieve dronkaard.

De zwarte komedie wordt gemaakt door Anima Istanbul. Die studio uit Turkije begon in 1995 met stop-motion- en tekenfilmpjes, maar schakelde later over naar computeranimatie. Regisseurs van de prent zijn Mehmet Kurtulus en Ayşe Ünal. Stripmaker Üstün schreef mee aan het script.

Het resultaat zou in het begin van 2016 klaar zijn. Op 18 juni 2015 komen regisseur/producent Kurtulus en pipeline designer Ozgur Yilmaz alvast het eerste beeldmateriaal presenteren op het Franse animatiefilmfestival in Annecy tijdens een work-in-progress-voorstelling.

Bad Cat

(Via Variety)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films