14/05/2015

Bekende stemmen voor Ratchet & Clank

Ratchet & Clank maken zich klaar om het witte doek te veroveren. Het duo, dat sinds 2002 in meer dan tien PlayStation-games verscheen, krijgt binnenkort een geanimeerde bioscoopfilm.

Poster Ratchet & ClankHet verhaal draait om de heldhaftige lombax Ratchet en de kleine robot Clank. Samen nemen ze het op tegen Chairmen Drek, een gemene alien die elke planeet in het Solana-universum wil verwoesten. Met de hulp van de Galactic Rangers gaan ze de strijd aan met Drek om het universum te redden.

De hoofdpersonages krijgen dezelfde stemmen als in de games: James Arnold Taylor (Ratchet), David Kaye (Clank), Jim Ward (Captain Qwark) en Armin Shimerman (Nefarious). Daarnaast werden heel wat bekende acteurs ingeschakeld om de overige personages in te spreken: Paul Giamatti (Chairman Drek), John Goodman (Ratchets mentor Grimroth), Bella Thorne (Galactic Ranger Cora), Rosario Dawson (Galactic Ranger-hulpje Elaris) en Sylvester Stallone (Chairman Dreks gemene luitenant Victor Von Ion).

Ratchet & ClankRegisseur Kevin Munroe (TMNT) schreef het script met T.J. Fixman (schrijver van de verhaallijnen in de games) en zal de film in goede banen leiden met coregisseur Jericca Cleland.

Het resultaat is een samenwerking van Insomniac Games, Blockade Entertainment, Sony Computer Entertainment en de Canadese animatiestudio Rainmaker Entertainment (Escape from Planet Earth). Er wordt ook aan een adaptatie van de game Sly Cooper gewerkt.

Focus Features (ParaNorman, The Boxtrolls) verzorgt de distributie in Amerika. De animatiefilm wordt daar in de zalen verwacht op 29 april 2016. In de lente van hetzelfde jaar verschijnt ook een nieuwe Ratchet & Clank-game voor PS4 over een oorsprongsverhaal dat bij de computerprent aansluit.

Ratchet & Clank – Official Trailer: E3 Edition

(Via THR)

Geplaatst door onder Films, Trailers