26/05/2015

Animal Logic opent studio in Vancouver

Het gaat goed met Animal Logic. De studio uit Sydney is gespecialiseerd in computeranimatie en werkte mee aan visual effects-rijke liveactionfilms (waaronder Avengers: Age of Ultron, Insurgent, X-Men: Days of Future Past, Walking with Dinosaurs) en geanimeerde bioscoopfilms zoals de Happy Feet-films, Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole en The LEGO Movie.

Logo Animal LogicDe kwaliteit en het succes van die laatste heeft ervoor gezorgd dat de Australische studio ook aan Warner Brothers volgende speelgoedprojecten mag meewerken, zoals LEGO Batman (2017), Ninjago (2017) en The LEGO Movie Sequel (2018). Daarnaast zitten ook nog andere plannen in de pijplijn, waaronder de deels geanimeerde hybridefilms over Betty Boop en Astro Boy.

Om die LEGO- en andere films te maken, opent Animal Logic een nieuwe studio in Vancouver, met de voor de hand liggende naam Animal Logic Vancouver. De Canadese stad is de voorbije jaren een grote trekpleister voor VFX- en animatiestudio’s, vooral door de financiële regelingen (tax credits) waarvan de filmsector kan profiteren. Het belastingvoordeel deed de productie van Sony Pictures Imageworks vorig jaar van Los Angeles naar Vancouver verhuizen.

In het geval van Animal Logic gaat het om een uitbreiding en geen verhuis, benadrukte CEO Zareh Nalbandian. Volgens hem zullen een aantal Animal Logic-veteranen naar Vancouver reizen om de oprichting van de studio in goede banen te leiden, maar is het vooral de bedoeling om nieuwe banen te creëren. Animal Logic Vancouver komt in Yaletown en opent de deuren in september 2015. In Australië stelt Animal Logic 500 mensen tewerk, in Vancouver worden dat er 300.

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films