22/04/2015

Under The Apple Tree start crowdfunding

Het is nog geen oogsttijd, maar toch heeft Erik van Schaaik zijn handen vol met appels. De Nederlandse animator, schrijver en regisseur werkt volop aan Under The Apple Tree. Dat is een korte animatiefilm die een mix van humor en horror belooft:

Under The Apple TreeUnder The Apple Tree gaat over twee broers: een appelboer en een priester. Deze twee ruziënde personages zijn zich volstrekt onbewust van het doen en laten van de twee kleinere wezens; Aber en Crombie, worm-broers die in een appel wonen.

Als het mensverhaal vermengt met het dierverhaal gaat alles vreselijk mis. De wormen scheiden en herenigen. Mensen sterven en schrikken wakker. Regen en onweer geselen de begraafplaats. Is er sprake van goddelijke interventie of basale agrarische principes? Een ding is zeker: appelcider zal nooit meer hetzelfde smaken.”

Under The Apple TreeDe korte film is een Nederlands-Belgische coproductie van twee toppers uit de stop-motionsector: Pedri Animation (uit Ankeveen) en Beast Animation (uit Mechelen). De eerste studio werkte mee aan bioscoopfilms als Nijntje De Film, The Apostle en Solan & Ludvig: Christmas in Pinchcliffe. De tweede won met Oh Willy… en The Christmas Log al twee keer de Cartoon d’Or, de prijs voor de beste korte animatiefilm van Europa.

Om de productie van de griezelige film tot een goed einde te brengen, zoeken de makers nu steun bij het grote publiek. Op dertig dagen tijd hopen ze 15.000 euro in te zamelen. Via CineCrowd kan iedereen een bijdrage leveren aan Under The Apple Tree. In ruil daarvoor zijn er verschillende beloningen, waaronder een stemrolletje, originele illustraties of een van de lekkere rekwisieten uit de animatiefilm.

Meer informatie vind je op de website die als een virtueel dagboek dient. Het onderstaande promotiefilmpje licht alvast een tipje van de sluier op.

Geplaatst door onder België, Films, Nederland