01/04/2015

Chomet maakt mooie videoclip voor Stromae

De Belgische muzikant Stromae (de artiestennaam van Paul Van Haver) verovert stilaan de wereld. Voor zijn song Carmen liet hij een nieuwe videoclip maken door Sylvain Chomet, de Franse regisseur van de Oscargenomineerde animatiefilms Les Triplettes de Belleville en L’Illusionniste.

Stromae - CarmenIn Chomets typische tekenstijl vertelt Carmen het verhaal van een geanimeerde dubbelganger van Stromae die verslaafd is aan sociale media zoals Twitter, uitgebeeld door een agressieve, veeleisende vogel.

Het resultaat ziet er knap uit én bevat een belangrijke boodschap. Meer moet dat voor ons niet zijn.

Regisseur Chomet schreef het verhaal met Orelsan en was samen met Neil Boyle ook lead animator van de muziekvideo. De clip werd geproduceerd door de Londense studio th1ng. Onderaan in dit bericht vind je de originele, Franse versie met Engelse ondertitels.

Videoclip Stromae – Carmen

(Via BuzzFeed)

Geplaatst door onder Videoclips