23/04/2015

Regisseurs LEGO Movie maken Spider-Man-film

Phil Lord en Chris Miller zijn hot in Hollywood. Hun eigenzinnige aanpak maakte kaskrakers van zowel animatiefilms (Cloudy with a Chance of Meatballs, The LEGO Movie) als liveactionfilms (21 Jump Street en opvolger 22 Jump Street).

The Amazing Spider-Man 2Als producenten werken ze voor Warner Brothers aan minstens drie nieuwe LEGO-animatiefilms, maar dat houdt de twee niet tegen om ook voor Sony Pictures een nieuwe animatiefilm te maken.

De twee werken samen aan een geanimeerd avontuur over de bekende superheld Spider-Man. Dat maakte Sony’s topman Tom Rothman gisteren bekend op CinemaCon, een bijeenkomst voor bioscoopuitbaters.

Lord en Miller schrijven het verhaal van de animatiefilm.  Mogelijk nemen ze later ook de regie op zich. Samen met Avi Arad, Matt Tolmach en Amy Pascal zijn ze eveneens als producenten aan de film verbonden.

Details over het verhaal zijn er nog niet, maar de studio benadrukt dat de film op zichzelf zal staan en geen deel zal uitmaken van de vele, verschillende liveactionfilms met Spider-Man die al verschenen en nog zullen verschijnen. Dat biedt wellicht meer mogelijkheden voor een maffe komedie in Lord & Miller-stijl.

Het resultaat wordt in de VS op het witte doek verwacht op 20 juli 2018.

(Via ScreenRant – Plaatjes uit The Amazing Spider-Man 2 uit 2014)

Geplaatst door onder Films